ترخیص کالا از گمرک شهید رجائی بندرعباس

                      تاریخچه گمرک شهید رجایی بندرعباس

مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس از مهمترین بنادر ایران به شمار می‌رود، تخلیه و بارگیری سالانه حدود ۱۰۰ میلیون تن کالا، به تنهایی بیش از ۵۵ درصد صادرات و واردات خودرو و ۷۰ درصد ترانزیت بنادر کشور را برعهده دارد. همچنین تخلیه ۹۰ درصد بارگیری کالاهای کانتینری کشور در این مجتمع انجام می‌گیرد.

به گزارش گمرک نیوز: شهرستان بندرعباس با ارتفاع ۹ متر از سطح دریا واقع شده­ است. این بندر که مرکز استان هرمزگان می­ باشد در سال ۹۳۴ هجری قمری به نام «بندر جمرون» خوانده می­شد و در سال ۱۵۱۴ پرتغالی­ها آن را «گمبرون» یا «گامبرون» نامیدند و در سال ۱۶۲۲ میلادی شاه عباس پس از بیرون کردن پرتغالی­ها از منطقه، نام آن را به بندرعباس تغییر داد.

گمرک به­ عنوان یکی از قدیمی­ ترین تشکیلات منظم اداری از زمان آمدن اسکندر به ایران موجودیت یافته و در تاریخ آمده­ است که در دوران اشکانیان در تمامی مرزهای ایران دفاتر منظم گمرکی وجود داشته و اخذ حقوق گمرکی تحت عناوین مختلف رواج داشته­ است. اکنون نیز این سازمان پس از طی قرون متمادی و پشت سر نهادن فراز و نشیب­های بسیار در اوج شکوفایی خود به­ عنوان یکی از بازوهای مهم اجرائی اعمال سیاست­های تجارت خارجی کشور محسوب می­شود و نقش و اهمیت آن بر کسی پوشیده نمانده­ است.

مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس از مهمترین بنادر ایران به شمار می‌رود، تخلیه و بارگیری سالانه حدود ۱۰۰ میلیون تن کالا، به تنهایی بیش از ۵۵ درصد صادرات و واردات خودرو و ۷۰ درصد ترانزیت بنادر کشور را برعهده دارد. همچنین تخلیه ۹۰ درصد بارگیری کالاهای کانتینری کشور در این مجتمع انجام می‌گیرد.

این بندر در فاصله ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده و با بیش از ۴۸۰۰ هکتار وسعت (محدوده عملیاتی و پس کرانه)، ظرفیت پذیرش سالانه بیش از ۸۸ میلیون تن کالا را دارد.این بندر در سال ۲۰۱۲ با ۸۰ بندر جهان، تبادل کالا انجام می‌داد. ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در تاریخ ۱۳۷۶ در هیئت وزیرات تصویب شد.